Per trein naar kerstmarkten en schaatsbanen over de grens

  • Stijgende vraag naar traditionele kerstmarkten

  • Kerstseizoen van 14 november 2015 tot en met 3 januari 2016

  • Dagtocht wordt stedentrip

 

Kerstmarkten zijn razend populair.Eind november vertrekken dagelijks volle treinen met kerstshoppers en sfeerproevers naar Duitse steden waar de traditie van de kerstmarkt teruggaat tot in de middeleeuwen. Anno 2015 telt Berlijn inmiddels meer dan 100 kerstmarkten en de attractie Winterwelt aan de Potsdamerplatz is jaarlijks goed voor 2,5 miljoen bezoekers.

Tal van steden hebben de traditionele Weihnachtsmarkt 20 jaar geleden al met succes overgenomen. Historische pleinen in Antwerpen, Brussel, Brugge, Lille, Parijs, Londen worden half november voorzien van kerstbomen, marktkramen, kerststallen en jingle bells. De markten zijn steeds verder uitgebreid met tal van kermis- en winterattracties, zoals een reuzenrad, een schaatsbaan, ijsglijbaan en een skihelling. Het kerstmarktenseizoen is in de loop der jaren opgerekt van de Adventtijd tot een toeristisch seizoen van half november tot begin januari.

Internationale treinen zoals ICE International, Intercity Berlijn, Thalys en Eurostar vervoeren in de laatste weken van het jaar dagelijks honderden mensen naar Kerststeden als Londen, Brussel, Parijs en Berlijn. Door de vercommercialisering van de kerstmarkten is er ook weer een hang naar traditionele kerstmarkten met verlichte dennenbomen, ketels warme Gluhwein, lokale lekkernijen, kramen met kerstballen, kaarsen en kunstnijverheid en kerststallen. Deze zijn onder meer te vinden Hamburg, Münster, Osnabrück en de kleinere Belgische steden als Brugge en Leuven.

Kerstmarkten, kerstshoppen en de start van de winteruitverkoop lopen steeds meer in elkaar over in de laatste weken van het jaar. X-mas shopping in Londen met de start van de uitverkoop op Boxing Day (26/12) en de eerste dag van de “Wintersolden” in de Belgische steden kunnen gecombineerd worden met een bezoek aan de Kerstmarkt.

Een bezoek aan de buitenlandse kerstmarkten wordt steeds vaker uitgebreid met één of meer overnachtingen. Een dagtrip biedt vaak onvoldoende gelegenheid om alles te zien en mee te maken. Bovendien zijn juist 's avonds de verlichte kerstmarkten op hun mooist . Uiteraard speelt ook de reisafstand mee. Voor bestemmingen als Brussel, Antwerpen, Oberhausen en Düsseldorf wordt vaak één hotelovernachting geboekt. Kerstshoppers naar Parijs, Berlijn en Londen boeken minimaal twee overnachtingen. Kerstmarkt arrangementen per trein naar Brussel, Antwerpen, Parijs, Londen, Berlijn en Hamburg worden onder meer aangeboden door NS International.

Daarnaast kan men uiteraard ook zelf een Kersttrip samenstellen door online een treinticket en een overnachting te reserveren. Vroegboekers zijn verzekerd van een zitplaats en profiteren van voordelige tarieven. Het voordeel van treinreizen is dat men individueel, comfortabel en veilig reist met aankomst in het hart van de stad, op loopafstand van de kerstmarkt.

Zie verdere informatie

www.TreinExpert.nl/kerstmarkten

 

TreinExpert is een online platform met informative en inspiratie over internationale treinreizen. Internationale treinen rijden vanaf Nederlandse stations naar meer dan 50.000 bestemmingen in Europa. High speed treinen, intercity's, exclusieve treinen, panoramareizen, nachttreinen, slaaptreinen en exotische boemeltreinen. Per Intercity naar meesterwerken in Berlijn, met TGV naar Mickey Mouse, met 300 km/uur naar Galerie Lafayette en Kaufhof in Fankfurt. Boemelen over Zwitserse bergpassen en cruisen over Amerikaanse railways. Meer dan 3000 treinbestemmingen, honderden stadshotels en stedentrips zijn online te boeken.