Amsterdam, 19-10-17

Bij New York City denk je niet zo snel aan eilandhoppen. Maar in de East River en de Hudson River bevinden zich een aantal eilanden, die nog nooit zo makkelijk toegankelijk waren.

Bij de East River en de Hudson River is een verzameling van bestemmingen omringd door water. Eilandhoppen in NYC is nog nooit zo gemakkelijk en toegankelijk geweest. Zodra je er bent, zijn de activiteiten eindeloos. Organiseer een picknick of bezoek een van de vele activiteiten, feesten en festivals die plaatsvinden in de zomer en dit alles met de waanzinnige skyline van de stad op de achtergrond.

Activiteiten hoogtepunten zijn The Hills op Governors Island met vier kunst grasvelden, Island Oyster, een pop-up oesterbar en een biertuin, een tokkelbaan naar beneden en fietsen; Vier Nationale Hot Dog Maand in juli met de Hot Out of the Melting Pot – A History of the Hot Dog in America bij de Ellis Island National Museum of Immigration; en muziek festivals, waaronder Panorama en Full Moon Music Festival.

Neem een kijkje in onze eilandhoppen kaart met een momentopname van activiteiten hoogtepunten en routes voor vijf NYC eilanden. Correspondentie en beeldmateriaal kunnen hier gedownload worden.

Er is nooit een betere tijd geweest om een nieuwe kant van de stad te zien! Voor meer informatie over deze en andere geweldige zomeractiviteiten, bezoek NYC & Company online op nycgo.com/summer en tag ons op Instagram @NYCGo met #SeeYourCity.

Selecteer bestemmingen voor het eilandhoppen

CITY ISLAND
Hoe kom je er: Reis naar het stadsstrand per auto, bus of fiets. 

- Seafood Restaurants: Dit stadseiland ademt de charme van een New England vissersdorp met een overvloed aan zeevrucht restaurants om uit te kiezen, waaronder City Island Lobster House, Original Crab Shanty, Sammy’s Fish Box, Tony’s Pier en Artie’s Steak and Seafood.
- Antiekwinkels: Prachtig, oude kunst en emphemera is er te vinden in overvloed in de antieke winkels van City Island. Bezoek ook: Early Ruth Antiques, Focal Point Gallery en de Kaleidoscope Gallery.
- Orchard Beach: Geniet van zonnestralen op Orchard Beach, gelegen op Long Island Sound en biedt een uniek uitzicht op City Island.

- Historische privé rondleiding in the Bronx vanuit Manhattan: Geniet van een rondleiding door de Bronx met deze privé tour vanuit Manhattan. Hop in één van de airconditioning voorziene voertuigen vanaf een pick-upplaats in Manhattan op weg naar de Bronx, met als eerste halte Bartow-Pell Mansion en Carriage House. Geniet van uitzicht op Long Island Sound en sluit de reis af met een bezoek aan de Quant City Island.

- New York Sailing Center: Klaar om te leren hoe te zeilen, cruisen of navigeren? Deze zeilschool is gespecialiseerd in het onderwijzen van de fundamenten met gebruik van hands-on methoden, zoals zeil obstakels en gedetailleerde boot modellen.

ELLIS ISLAND & LIBERTY ISLAND
Hoe kom je er: Reis naar Ellis Island en Liberty Island via Statue Cruises, de officiële veerpont vanuit Battery Park in Lower Manhattan. Via de veerpont is de enige manier om het eiland te bereiken en vertrekt meestal iedere 20-25 minuten.

- Geschiedenis van de Hot Dog op Ellis Island: Bezoek de expositie ‘Hot Out of the Melting Post’ van het Ellis Island National Museum of Immigration om de geschiedenis van de hotdog ter ere van de Nationale Hot Dog maand (juli) te traceren.

- Statue of Liberty en Ellis Island Tour: Kom dichtbij met deze 4,5 uur lange tour van twee legendarische landmarks van New York City, dichtbij Ellis Island en het Vrijheidsbeeld.

GOVERNORS ISLAND
Hoe kom je er: Reis naar Governors Island via de New York water pont van NYC Ferry die nu nieuwe haltes service lijnen biedt langs de East River. Ritten zijn voor dezelfde prijs als een metrorit – slechts 2,75 dollar en kinderen onder de 1 meter 15 reizen gratis! East River service stopt bij East 34th Street, Hunters Point South, Greenpoint, North Williamsburg, South Williamsburg, Dumbo, Governors Island en Wall Street.

- Full Moon Music Festival 8 juli: Dit festival combineert muziek optredens met een massameditatie sessie door The Big Quiet.
- Fiets het eiland over: Governors Island heeft auto vrije wegen. Breng je eigen fiets of huur van Blazing Saddle Bike Rentals. Huur een fiets gratis voor een uur op werkdagen tussen 10 en 12 uur.
- Avonturen op Governors Island: Nieuw deze zomer zijn de avontuurlijke activiteiten zoals tokkelen, klimmen en een doolhof bezoeken.
- The Hills: The Hills geeft bezoekers een nieuw, adembenemend beeld van het Vrijheidsbeeld en de haven van New York.

RANDALL’S ISLAND
Hoe kom je er: Reis naar Randall’s Island met de auto of de bus; Fiets of bewandel de Wards Island Bridge; Of via de veerdienst, beschikbaar voor grote evenementen.

- Panorama muziekfestival 28-30 juli: Door dezelfde producers georganiseerd van Coachella is dit muziekfestival met een diverse mix van frisse en bekende kunstenaars. 

- Yoga in het park: Geniet van gratis yoga in het park van 18:30 – 19:30 uur elke dinsdag in de zomer bij de Sunken Meadow Picnic Area in Randall’s Island Park.
- Outdoor Movie Nights: Pak je picknickdeken – elke zaterdagavond in de zomer, Randall’s Island Park biedt gratis filmavonden in Field 42.
- Vegan Foodfestival 1 oktober: Het Vegan Foodfestival komt dit jaar voor het eerst naar NYC en is 100% veganistisch.

ROOSEVELT ISLAND
Hoe kom je er: Reis naar Roosevelt Island via schilderachtige Roosevelt Island Tramway; met de auto of de bus, metro, ga op de fiets of lopend over de Roosevelt Island Bridge.

- Zomer Zonsondergang Zondags in Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park: Gelegen op het meest zuidelijke eiland van alle eilanden is Four Freedoms Park, een gedenkteken voor President Franklin D. Roosevelt. Geniet van een picknick op een zomerse zondag in juli.
- Roosevelt Island Tramway: Neem de 3-minuten rit van Manhattan naar Roosevelt Island voor een spectaculair uitzicht op New York City.
- Smallpox Hospital: Roosevelt Island beschikt over een verlaten ziekenhuis dat in 1976 een New York City Landmark werd vanwege de prachtige Gothic Revival Style architectuur, de enige ruïne in de stad met deze benaming. Momenteel te bezichtigen vanaf de staat en vanaf de East River. Er zijn plannen in gang om het ziekenhuis te heropenen in afwachting van een renovatie.

Noot voor de redactie niet voor publicatie

Voor meer informatie en hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

USP Marketing PR      

Contact                        marloes.van.den.boogaard@usp.nl
Telefoon                      020 - 42 32 882
Email                           netherlands-media@nycgo.com

Meer persberichten2017-10-19 09:38:00 DE TOP 10 RESTAURANTS OM NAAR NEW YORK AF TE REIZEN